DESIGN - Z MALEJ VEĽKÁ

Ahojte!
Tak ako si užívate prvé jesenné dni? Ja celkom dobre, pretože jeseň mám fakt rada. No ale dnes to bude trochu o niečom inom. Neviem, či to o mne viete ale medzi moje hlavné záľuby patrí i dizajn ako taký. Milujem rôzne relácie o zariaďovaní, rôzne témy s tým spojené, interiérové dizajny a všetko okolo toho. Preto som sa rozhodla si spraviť z toho nejakú "sériu", tu na blogu. Možno vás táto téma tiež zaujíma a inšpirujete sa. Dnes by som vám chcela predať pár tipov o tom , ako si z malej miestnosti vytvoriť väčšiu.



1.) NECHAJ PRÚDIŤ SVETLO

Asi najväčšou chybou, ktorú robíme je, že máme zatiahnuté rolety a záclony. To je CHYBA. Potom v izbe vznikajú tmavé kúty, ktoré opticky zmenšujú izbu. Takže základom je mať vždy odtiahnuté rolety a závesy ,aby svetlo pekne prúdilo miestnosti.


2.) ZRKADLÁ

Najväčším zlepšovákom ako vytvoriť dojem väčšej izby sú zrkadlá. Stačí jedno a veľké. Nielenže dodá izbe 2* väčší efekt, ale taktiež izbu presvetlí a rozšíri. 






 3.) NÁBYTOK S "NÔŽKAMI"

Áno správne. Nechceme mať svetlo len po hornej časti izby ,ale aj na podlahe. Nábytok s nôžkami opäť umožňuje svetlu voľne cirkulovať po miestnosti a zamedzí sa vytváranie tmavých kútov.


4.) PREČ S NEPORIADKOM

Neuprataná alebo respektíve preplnená izba pôsobí o polovicu menšie. Preto preč so zbytočnými hlúposťami, ktoré nevyužívate a zbytočne vám zaberajú priestor. 



5.) ZBOHOM RUŠIVÝM VECIAM

Často krát sa stáva, že máme v jednej izbe plno vzorov a plno rôznych farieb. To pôsobí dojmom, že v izbe je rušno, bordel a opäť sa dostávame k tomu istému = malej izbe. Preto by trebalo obmedziť kombináciu rôznych k sebe nehodiacich sa vzorov a farieb, a dať prednosť jednoduchosti.


6.) ROZMIESTNENIE

Taktiež je veľmi dôležité rozmiestnenie nábytku a dekorácií. Najlepšie čo môžete urobiť je, že nábytok umiestnite po stranách miestnosti a do stredu dáte veľký koberec. Umožní vám to tak, voľne sa pohybovať po izbe a vytvorí to ilúziu väčšej miestnosti. 





7.) KNIŽNICA

Ak máte doma veľa kníh a neviete čo s nimi, zaobstarajte si knižnicu. No pozor, knižnica sa musí tiahnuť od podlahy až po strop. Tá dodá izbe "vyšší" vzhľad. 



8.) ÚLOŽNÝ PRIESTOR NAVYŠE 

V menších izbách je každý priestor drahocenný, preto je dobré využiť takzvané dvojzmyselné kusy nábytku. 


9.) SKLENENÉ DEKORÁCIE

Posledná ale podstatná vec sú dekorácie. V tomto prípade sa zvyknú využívať rôzne sklenené dekorácie aby cez nich prúdilo opäť už niekoľko krát spomínané svetlo. 


A čo vy? Máte radi diznaj? Zaujala vás táto téma? 

Prajem ešte pekný zvyšok dňa,


Nina

18 komentárov:

  1. Veľmi krásne inšpirácie, určite pokračuj v týchto článkoch :D ♥ a prvé jesenné dni si užívam doma v posteli s chorobou :(
    Girl with pink nails

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem som rada, že sa ti séria páči. Prajem skoré uzdravenie.

      Odstrániť
  2. Určitě v podobných článcích pokračuj i dál :) Sama mám pokoj malý (ale jsem ráda, že alespoň nějaký mám), tak jsem podobné tipy jenom uvítala :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne pre takéto situácie by som rada v sérii pokračovala :)

      Odstrániť
  3. Veľmi ma zaujala táto téma, aký máš nato názor. Ja mám izbu malú a málo svetla v nej, ale teratz sme ju namaľovali na bielo tak už je to fajn. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno biela alebo nejaká svetlá farba má tak isto veľký vplyv na osvetlenie izby.

      Odstrániť
  4. Krásny článok, určite ich píš viac. ;) Zaujalo ma hlavne zrkadlo, o tom som nevedela. :)

    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Parádní inspirace :-), sama poslední dobou dávám raději přednost jednoduchosti a snažím se věci nikterak nepřekombinovávat, co se bytového interiéru týče.
    Ennepenne.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, veď ako sa hovorí menej je nikedy viac :)

      Odstrániť
  6. jééj krásne obrázky určite skvelá inšpirácia :)

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

♥ MILUJEM VAŠE KOMENTÁRE♥

Instagram