FALL/WINTER 2016 - Colours

Ahojte.
Konečne je to tu! My- všetci školopovinný sme sa dočkali toho vysnívaného dňa - začiatku zimných prázdnin. Musím sa priznať, že sa mi škola začala vymykať spod rúk a na prázdniny som tešila viac ako na Vianoce. Akurát som všetky knihy, učebnice, zošity-  všetko školské hodila do skrinky a vyzerá to tak, že ich vyberiem až deň pred koncom prázdnin (hahh). Teraz už konečne a právom, zimne naladená vám píšem tento článok.

Dnes to bude článok o farbách tohtoročnej jesene a zimy. Síce jeseň už bola ale nikomu nezaškodí malá rekapitulácia. Tieto farby sú zároveň aj farbami tohtoročnej zimy. Farby sa mi veľmi páčia a dokonca sa tu vyskytujú aj moje obľúbené odtiene. 


1.) Riverside

Hitom tejto sezóny je farba "riverside". Farba sama o sebe je nerušivá- niečo medzi svetlou a tmavou modrou. Podľa mňa je táto modrá krajšia ako nižšie uvedená Airy blue a oblečenie práve v tejto farbe je veľmi pekné a zaujímavé. 

Zdroj: Pantone

2.) Airy blue

V top 10-ke farieb máme aj takýto odtieň modrej. Má evokovať pocit ľahkosti a slobody. 

Zdroj: Pantone

3.) Sharkskin

Ďalší je takýto odtieň sivej. Sivá farba je jedna z mojich najobľúbenejších farieb. Každý jeden kúsok v sivej farbe je podľa mňa úžasný a nič ním nepokazíte. Sivá bola vždy jednou z farieb práve na obdobie jeseň/zima. 

Zdroj: Panton


4.) Aurora red

S jeseňou alebo zimou sa nám spája väčšinou široká škála tmavých červených odtieňov. Táto sýtočervená farba je ďalšou z top 10-ky. Je veľmi odvážna a zmyselná. Osobne by som ju na ľuďoch vídavala radšej ako napríklad čiernu. 

Zdroj: Panton

5.) Warm Taupe

Ako ďalšiu tu máme takúto "taupe" hnedú. Táto farba sa radí taktiež k mojim obľúbeným farbám. Je neutrálna, naznačuje istotu a stabilitu a je výborne skombinovateľná so zvyšnými vybranými 9. farbami.

Zdroj: Panton


6.) Dusty Cedar

Táto farba ma veľmi zaujala. Je to niečo medzi ružovou a červenou - skôr tlmená ružova a musím sa priznať,že nad takouto farbou som sa ešte nezamýšľala ba dokonca som ani nevedela, že taká je. 

Zdroj: Panton


7.) Lush Meadow

Ďalšou farbou je táto zelená. Pri pohľade na nej vám utknú v pamäti čerstvé bylinky a zeleň. Tento odtieň je jedným z luxusných odtieňov zelenej, zobrazuje jas,švih a hĺbku farby.

Zdroj: Panton


8.) Spicy mustard

Táto farba sa výrazne líši od iných farieb. Je elegantná až exotická. Táto farba je tretia, ktorá sa mi veľmi páči z daných farieb a je to zároveň moja najobľúbenejšia farba.

Zdroj:  Panton

9.) Potter's clay

Pre milovníkov zemitých farieb bude táto farba určite jedna z najlepších. Prvky červenohnedej sú obľúbeným vrstviacim prvkom u mnohých módnych návrhárov. Preto sú tejto farby väčšinou kabáty a svetre.

Zdroj: Panton

10.) Bodacious

Spomedzi všetkých ružovo-fialových odtieňov oslovil módnych návrhárov práve tento odtieň. Táto bohatá fialová farba s ružovými tónmi je posledná z tejto palety farieb. Mne osobne sa táto farba vôbec nepáči a na seba by som si ju v živote nedala. 

Zdroj: Panton
Aká farba sa vám z tejto palety páči najviac?

Prajem vám pekný zvyšok týždňa,

Nina

5 komentárov:

  1. Musím uznať že farby tejto sezóny sú skutočne krásne :) Najviac mi do oka padla Dusty Cedar.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. This is so cool!! I love how original the post was. And the colours are amazing

    www.blossomikebana.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Všetky farby sú fakt zaujímavé. Warm Taupe aj Bodacious sú krásne!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hrozně super článek, podobný jsem ještě neviděla a musím říct, že se ti moc povedl :) musím říct, že se mi fakt skoro všechny barvy, které jsi vybrala, líbí :) nejvíc asi ta tmavé zelená :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  5. potter´s clear je super farba si ymslím ! :))

    Tammybeaty

    OdpovedaťOdstrániť

♥ MILUJEM VAŠE KOMENTÁRE♥

Instagram