MADRID 2016

No Ahojte všetciii.
Konečne sa vám po dlhšej dobe ozývam. Oddýchnutá a pripravená začať novú kapitolu blogu Ninave. Musím sa priznať, že mi to blogovanie aj chýbalo. Začala by som s písaním už aj skôr ale viete škola je škola a taký čas sa nedá nič robiť. Čo sa týka článkov tak by som ich chcela vydávať cez víkedy, keď bude aspoň trochu voľného času.
Dnešný článok bude o malom výlete do Madridu ✌. 




Táákže aby som vás uviedla do obrazu. Pred pár týždňami som bola spolu s mojim tatinom v Madride. Boli sme tam na pár dní s hlavným cieľom - popozerať si mesto, pamiatky (a samozrejme PONAKUPOVAŤ).
Po návšteve tohto mesta si dovolím tvrdiť, že to je najkrajšie mesto, v ktorom som doposiaľ bola. Veľmi sa mi páčili budovy, pamiatky... skrátka všetko!


VECI, KTORÉ SA OPLATÍ VIDIEŤ:

1. Parque de El Retiro

Naša prvá zastávka bol tento krásny veľkolepý park. Vládla tam úžasná atmosféra- muzikanti hrali už samého rána, slniečko krásne svietilo a príroda bola naozaj okúzľujúca. V parku sa nachádzalo aj jazero na, ktorom sa dalo člnkovať. 





2. Circulo de Bellas Artes

Je to miesto, kde máte celý Madrid ako na dlani. Vyhliadku na vrchu vysokej budovy sme nemohli vynechať z nášho plánu. Potešila nás aj kaviareň kde sme si dali čajíky a mohli sme si vychutnávať krásny výhľad. 









3. Mercado de San Miguel

Jeden z Madridských trhov kde sa dá super najesť bol práve tento. Nájdete tu rôzne jedlá cukrovinky, slané, mäsá ,plody mora, nápoje... Myslím, že obrázky hovoria za všetko.







4. Gran Via

Hlavná ulica, kde sa nachádzali všetky obchody (to už ani nehovorím o 5 poschodovom PRIMARKU, v ktorom som bola každý deň)  sa nazývala Gran via. Mali sme fakt veľké šťastie, že sme bývali 200 metrov od nej, takže nám netrvalo dlho dostať sa do centra. 









5. Royal Palace 

V Madride sa nachádza aj takýto krásny palác, ktorý zo všetkých strán dýcha históriou.




6. Estadio Santiago Bernabeu

Samozrejme, že sme nemohli vynechať aní návštevu madridského štadióna. 



No a ešte musím určite spomenúť metro. V metre som doposiaľ ešte nikdy nešla. Keď sme zmaturovali pri kúpe lístkov a dostali sme sa konečne na nástupište nevedela som kde sa pozrieť skôr. Pridávam aj video aby ste si vedeli celú atmosféru predstaviť. 




...a ešte zopár fotiek...









Dúfam, že sa vám nový príspevok páčil. Boli ste už niekedy v Madride? 

Prajem ešte pekný zvyšok víkendu.

Nina

8 komentárov:

  1. Wow, tam muselo být opravdu nádherně. V Madridě jsem ještě nikdy nebyla, ale taky bych se tam ráda podívala. Musel to být pro tebe skvělý zážitek. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypadá to opravdu nádherně :) taky bych se tam jednou chtěla podívat, ta atmosféra jde poznat už jenom z fotek, takže věřím, že se ti tam opravdu moc líbilo :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  3. veľmi ti to tam pristane :) krásne fotky, a ten trh ! wau ..úplne niečo iné ako tu :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásné fotky! Po těch makronkách se mi úplně sbíhají sliny!:-)
    Rozka's my name

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tam to vyzerá nádherne, dúfam, že sa tam čo najskôr dostanem!:) Španielsko je čarovné!:)

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Wow, krása :) hned bych tam jela :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Páni, to musel byť naozaj skvelý výlet a najmä zážitok!! ♥♥
    Girl with pink nails

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Je strašná škoda, že pocházím z necestovatelské rodiny, takže se mega těším, až v osmnácti vycestuji s kamarády. Do Madridu se chci hrozně moc podívat a tohle budu brát jako takový menší guide a sneak peek :D.
    littlecapsule

    OdpovedaťOdstrániť

♥ MILUJEM VAŠE KOMENTÁRE♥

Instagram