DARK KITCHEN

Ahojte!
Zdá sa to len mne alebo už vo vzduchu naozaj cítiť jar?! Nech je to už ako chce, hlavné je, že sa ten sneh konečne topí. Posledné dni ma pochytila opäť tá "dizajnérska" náladička, a tak som vkuse svoj voľný čas venovala Pinterestu hľadaním nejakých zaujímavých článkov, inšpirácii a obrázkov z oblasti dizajnu. Ako som si tak prezerala novinky tak mi vybehol obrázok tmavej kuchyne, a ohúrilo ma to na toľko, že som o tom až musela napísať článok.



Žiarivé, svetlé farby v kuchyniach vedú v tieto dni na plnej čiare. Často sa siaha po týchto farbách v domnienke, že sa kuchyňa presvetlí, a bude opticky väčšia,čo je aj pravda. Málokto teda siahne po tmavej/čiernej farbe v podobe tmavých kuchynských skriniek, umývadla či stola. Áno, je pravda, že ak máte malý priestor, tak si tam asi nedáte celú čiernu kuchyňu. Avšak aj malé detaily vedia vaše bývanie úplne zmeniť. Dodajú mu nádych luxusu a kreativity, ba dokonca ho posunú o level vyššie.

Je mi úplne jasné, že to na väčšinu z vás bude pôsobiť smutne a depresívne. Ale pokiaľ by sa taká tmavá linka skombinovala so svetlými/žiarivými/farebnými doplnkami, stenami, kachličkami ... skrátka s čímkoľvek určite by to ako celok depresívne nepôsobilo. Práve naopak, vyzeralo by to veľmi nezvyčajne a vkusne.

Mňa táto varianta kuchyne veľmi zaujala a zmenila názor na čiernu farbu v domácnostiach. Ak by som mala niekedy v budúcnosti možnosť mať byt alebo dom s veľkými priestormi, určite by som sa rozhodovala práve medzi čiernou kuchyňou.

Nižšie som pre vás zozbierala pár zaujímavých obrázkov tmavých kuchýň pre inšpiráciu a možno aj pre zmenu vášho postoja ku čiernej farbe.







Dúfam, že sa vám tieto moje dizajnové články páčia. Prajem vám ešte pekný zvyšok dňa,


Nina

6 komentárov:

  1. Ja milujem čiernu farbu a tieto kuchyne, to je raj pre mňa! :) fakt krása <3 xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To já zase miluji jednoznačně bílou kuchyni, maximálně s šedou deskou. Už jen z důvodu, že bílá působí čistě a já čisto miluji. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Minulý rok som mala možnosť bývať chvíľu v jednom byte cez airbnb a majiteľka mala práve takúto tmavú kuchyňu. Dovtedy som bola zastáncom rozhodne bielych a svetlých kuchýň ale môj názor sa zmenil po prvom pohľade. je to absolútne dokonalé. prekrásne a elegantné. :))
    Ivana xx

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Teda, černou kuchyň bych si asi nevybrala, ale vypadají zajímavě a i vkusně .:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Líbí se mi takový styl, ale ještě bych do toho doplnila třeba nějakou červenou, aby se to lehce zvedlo :-) Je to ale pěkný, asi bych si nestěžovala kdyby mi to někdo takhle zařídil :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. na mňa to pôsobí veľmi luxusne a kľudne by som do takej tmavšej kuchynky šla aj ja :))


    Na mojom blogu práve prebieha súťaž o Nars Duo lícenku a bronzér, ak by si mala záujem, bola by som rada ak by si sa pozrela:)

    BeautyMuffin

    OdpovedaťOdstrániť

♥ MILUJEM VAŠE KOMENTÁRE♥

Instagram