KORPUS:
♥ 6 vajíčok
♥ 180g kryštálového cukru
♥ 60ml vody
♥ 60ml oleja
♥ 220g hladkej múky
♥ 1/2 prášku do pečiva
♥ štipku soli
KRÉM:
♥ 250g mascarpone
♥ 500g jemného tvarohu
♥ 1 šľahačkovú smotanu
♥ 3PL kokosu
♥ práškový cukor podľa uváženia
GANACHE POLEVA:
♥ 100ml 33% smotany
♥ 150g bielej čokolády (kľudne aj tých 200g)
♥ trošku masla
♥ potravinárske farbivo
NA DOZDOBENIE:
♥ ovocie, čokoládky, zdobítka
1. Oddelíme si žĺtky a bielka
2. Bielka s cukrom vyšľaháme dotuha
3. Postupne zašľahaváme po jednom žĺtku, pridávame aj olej a vodu
4. Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou. Preosiatú zmes zľahka vmiešavame do cesta.
5. Pečieme 45 minút pri teplote 180 stupňov.
6. Krém si pripravíme vyšľahaním všetkých potrebných surovín a dáme stuhnúť do chladničky.
7. Vychladený korpus si rozrežeme na 2-3 časti a plníme striedavo : plát-jahody-krém-plát.
8. Gonache polevu si vytvoríme nasledovne: Roztopíme čokoládu, pridáme farbivo, smotanu a miešame pokiaľ sa pekne nespoja. Potom vmiešame trošku masla.
9. Tortu polejeme touto našou polevou.
10. Zdobíme, zdobíme, zdobíme...
Dobrú chuť a VESELÚ VEĽKÚ NOC!
Zdroj receptu: facebook
Vyzerá fantasticky♥
OdpovedaťOdstrániťORLLING
Božeee, tak to vypadá úžasně:D.
OdpovedaťOdstrániťWindy pink style