VENOVANÉ ISTEJ, DNES UŽ 17-ROČNEJ OSÔBKE

       Tento článok je venovaný len a len tebe.
       Život bez teba by bol ako nebo bez hviezd (alebo aj ako muž roka bez ocenenia). Ani si nevieš predstaviť, akú veľkú časť môjho života tvoríš práve ty.
       Pamätám si ťa celkom presne. Nedalo sa nevšimnúť si ťa. V prvý deň na strednej si bola sebavedomá. S každým si nadhodila nejaké to slovo. A ja? Ja som bola presný opak. Ticho som pozerala na nových spolužiakov a na dovtedy nepoznané územie školy. Ešte v ten deň, večer, sme si napísali, že si spolu na ďalší deň sadneme do lavice. A vtedy to všetko začalo. Naše neutíchajúce rehoty, srandy, rozhovory, správy a všetko všetko to, čo tvorí naše priateľstvo.
Bola si tu ,keď bolo mi bolo najhoršie. Keď som sa chcela len hlúpo vzdať. Vzdať všetkého, čo som si vysnívala. Najmä vďake tebe som nabrala "druhý dych", pretože ty si ma chápala. Ty si bola hlavný dôvod prečo som sa rozhodla ostať a bojovať naďalej za svoje sny.
      Ty ma vieš vždy rozosmiať a utešiť keď mi nejaký hajzel (hhahahaa veď my vieme ktorá bije) pokazí deň.
Vieš čo milujem úplne najviac? Tie situácie keď sa na teba nemusím ani pozrieť, a už viem, že o pár sekúnd nastane výbuch smiechu. Milujem naše hry, vtipy, srandy a tvoj zmysel pre humor. Keď kráčame po ulici, a len tak z ničoho nič zoberieme náš imaginárny mikrofón a naše neviditeľné kamery nás snímajú a vysielajú náš program. Tieto,pre iných, nezmyselné momenty pre mňa znamenajú viac než veľa.
     Keď sa ma niekto opýta prečo sa s tebou kamarátim, tak mu jednoducho odpoviem: Ona je tá kamarátka, ktorú každý jeden človek potrebuje. Osoba, ktorá vás vypočuje, pochopí a poradí. Osoba, ktorá na vás nakričí, ponadáva a otvorí vám oči. Osoba, ku ktorej sa obraciate ako k prvej, ktorá vás uteší, rozosmeje a aj si s vami poplače. Každý človek by mal mať vo svojom živote niekoho takého. S kým sa môžete porozprávať o všetkom. Zdôveriť sa s hocičím. S tebou mi je úplne jedno, kto si o nás čo myslí. Nech si každý hučí, čo chce. Keď sa raz cítim s niekym dobre, tak si to nebudem kvôli nejakým nemiestnym poznámkam kaziť.
     Tak ako v každom, časom overenom priateľstve nastávajú skraty, tak naše nie je výnimkou. Tieto skraty nie sú časté. Ale ak sú, tak skrátka sú.  Lenže priateľstvo nie je vždy len o tom dobrom. Priateľstvo nie je to, kde jedna polovica nechce počuť pravdu a druhá je ochotná klamať. Je to najmä o tých momentoch, ktoré testujú odolnosť voči náporom, ktorým je priateľstvo vystavované. A nech je situácia akákoľvek zlá, vždy si treba odpúšťať. Znamená to chápem ťa, záleží mi na tebe a som tvoj priateľ.  Pretože, keď nás opustia priatelia, je to tá najhoršia samota. Keď sa nám však priatelia vrátia, je to jeden z najkrajších momentov vo vašom živote, ktorý si budete prehrávať v hlave stále dookola.
     Mohla by som tu ďalej vypisovať, čo všetko pre mňa robíš a čím všetkým pre mňa si. Ale to by trvalo celú večnosť a to by bola nuda, ktorú my nepoznáme. Chcela by som ti týmto vyjadriť jedno obrovské ĎAKUJEM za všetku radosť, za všetko čo si mi zatiaľ do života, ako moja kamarátka, dala. Si veľká podpora.
     Taktiež ti želám všetko len to najlepšie k tej sedemnástke. Nech si zdravá, šťastná ako doteraz. Aby sa ti darilo vo všetkom na čo si len spomenieš. Nikdy sa nezmeň. Doma viac poslúchaj. Veľa vína a ručne robených mydiel ti taktiež prajem. A aby sa naše priateľstvo nikdy neskončilo...



Krásne narodeninky praje

Nina

2 komentáre:

  1. Moc krásný článek! Je vidět, že jsi to psala od srdce a kamarádka musela být určitě nadšená. Dobré vztahy (přátelství, vztah a rodina) jsou prostě základ šťastného života. Tak ať vám to přátelství vydrží. :)
    jsem Katrin

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To je vážne krásny článok! Ani neviem, kedy naposledy som niečo podobné na nejakom blogu videla :)

    OdpovedaťOdstrániť

♥ MILUJEM VAŠE KOMENTÁRE♥

Instagram