PROBLÉM DNEŠKA

     Jún 2018; 21. storočie - doba kedy žijeme vo svete, ktorý je zvrátený. Doba, ktorá nám prináša také výhody, o ktorých niekdy ľudia ani nesnívali. Ale hlavne doba, ktorá nám radikálne zmenila životy.
Každým dňom čoraz viac pociťujem zvrátenosť tohto sveta. Premýšľam nad hodnotami dnešného ľudstva a nad tým, že žijeme tak ako musíme, nie ako chceme.
    Závisť, nenávisť a odpor voči ľuďom, ba dokonca i blízkym osobám, je všade na dennom poriadku.
Človek, ktorý má ambície, je pracovitý, svedomitý, cieľavedomý, spoľahlivý a záleží mu každej drobnosti, je terčom výsmechu. Dnešnými hodnotami v živote sú úplne opaky ako kedysi. Pokiaľ niekto vytŕča z radu alebo má nedajbože iný názor, tak sa automaticky stáva OUTSIDEROM spoločnosti. Teraz neviem, že či je horšie byť tým outsiderom alebo človekom, ktorý sa povyšuje na základe svojej neschopnosti a nezrovnalosti. Povedala by som, že JEDNOZNAČNE tým človekom, z ktorého sa vytratila všetka ľudskosť. Múdry človek sa bude obklopovať ľuďmi s rovnakým zmýšľaním. Ostane mu zdravý rozum, nadhľad, sny a partia ľudí s ktorou si budú navzájom pomáhať.
    Pokiaľ máte sny, ciele, ambície, s ktorými sa netajíte a ste každým dňom bližšie k ich dosiahnutiu tak máte pred sebou tŕnitú cestu. Cestu plnú ľudí, ktorí sa tvária, že sú na koni pre svoju neschopnosť. Budú sa o vás šíriť reči, o ktorých sa ani nedozviete. Za vašim chrbtom budú kolovať informácie, ktorým všetci uveria. Pred vašimi vlastnými očami uvidíte výsmech. Skupiny týchto ľudí sa začnú čoraz väčšmi nabaľovať. Nenávisť voči vašej osobe bude vzrastať každým dňom. Z každej strany budú každý deň znieť útoky, ponižovanie vašej osoby, nadávky,šikana. A vy? Vy budete len ticho znášať nátlak, ktorému budete vystavovaní. Nebudete sa vedieť brániť, aj keby ste veľmi chceli. ONI budú mať nad vami a vašim slovom väčšiu moc. Vtedy budete mať chuť všetkého sa vzdať a odísť. Ale bude na čase sa vzchopiť. Vzchopiť sa  a povzniesť sa nad všetko. Bude to jedna z tých najťažších vecí, ktoré v živote podniknete ale bude to stáť za to.  Nič a nikto nestojí za to, aby ste si skazili vaše sny. Keď niečo predsa chcem, tak si po to predsa pôjdem! Počas vašej cesty za cieľom stretnete super ľudí, ktorí zmýšľajú rovnako a budete si vzájomnou podporou. A potom váš cieľ bude na dosah.
    Ak sa budete niekedy samých seba pýtať, čo ste vlastne spravili zlé, tak odpoveď bude: NIČ. To je tá doba, ktorú som spomínala vyššie. Tu vidíme dopad doby na ľudí a na spoločnosť. Na hodnoty, ktoré sa v dnešnom svete kladú do popredia. Bojovať proti tomu sa dá len ťažko. Každý jeden z nás by sa mal v prvom rade zamyslieť sa nad tým, či svojimi činmi neubližuje ostatným. Často odzrkadlenie týchto činov nevidíme, pretože tým, ktorým je ubližované sa uzavrú do seba a neprejavia náznaky zranenia. Nie všetci sme otvorený, nebojácni a podobne...preto by som chcela posunúť a pripomenúť týmto článkom skúsenosť, podporu a odkaz. Nerob druhým to, čo nechceš, aby iní robili tebe. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Toto fotenie bol darček od môjho brášku k mojim 17 narodeninám.








   

 
  

 

   


    

Blúzka- TCHIBO
Sukňa- BERSHKA
lodičky- MANGO



Nina

6 komentárov:

  1. Ještě jsem snad nikde nečetla článek, který by tak vystihoval mojí situaci. Já už od základky byla jiná, vedli mě k tomu hlavně rodiče. Vždycky jsem si šla za tím, co jsem chtěla, ale byla jsem prostě normální, hodná, ráda jsem pomohla apod. Lidé mě nechápali, šikanovali mě a bůh ví co ještě. Přetrvává to občas až do dneška.

    Jinak ten outfit na fotkách je skvělý! :) Miluju sukně!

    Jinak máš moc hezký blog, možná by tě zaujal i ten můj, budu ráda, když mě třeba budeš také ráda navštěvovat 😊 .

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásně napsané zamyšlení a krásné fotografie. Je to moc hezký dárek od bráchy, strašně se mi líbí ty lodičky, mají skvělou barvičku. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásne napísané! Máš úplnú pravdu a súhlasim s tebou ... inak dodatočne všetko najlepšie k narodeninám ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super napsané a celkově skvělý článek se zajímavým tématem a ty fotky jsou úžasné :)

    SmileThess

    OdpovedaťOdstrániť

♥ MILUJEM VAŠE KOMENTÁRE♥

Instagram